روشن نشدن ماشین میتواند بدترین کابوس برای هر رانندهای باشد به خصوص اگر در جایی گیر کرده باشد. بسیاری از افراد با استارت خراب، نمیتوانند موتور را روشن کنند اما با دانستن چند نکته مهم میتوانید یاد بگیرید که چگونه یک ماشین با استارت خراب را روشن کنید و دوباره به جاده برگردید. ما تمام گزینهها را برای روشن کردن استارت خراب بررسی میکنیم. این کار فقط چند دقیقه طول میکشد و به حداقل تجربه مکانیکی نیاز دارد.
بیشتر افراد موقع روشن نشدن ماشین فکر میکنند که مشکل از باتری است، اما خراب بودن استارت نیز میتواند علت این اتفاق باشد. اگر استارت خودرو، خراب باشد، حتی با باتری کاملاً شارژ شده، هم نمیتوانید وسیله نقلیه را روشن کنید. این مراحل باید با دقت انجام شوند!
راههای روشن کردن ماشین با استارت خراب
1. اتصالات را بررسی کنید
قبل از انجام هر کاری باید اتصال بین استارت و باتری را بررسی کنید. اگر اتصالات شل باشند، ممکن است استارت، برق مناسب را دریافت نکند. شما باید بتوانید به راحتی اتصال روی پایانههای باتری را محکم کنید، همچنین خوردگی باتری را بررسی کنید، اگر خوردگی وجود داشته باشد، ممکن است جریان برق را قطع کند. خوشبختانه، میتوانید خوردگی باتری را به سرعت با مخلوطی از جوش شیرین و آب تمیز کنید. اگر اتصال باتری خوب به نظر میرسد و هیچ خوردگی ندارد، باید سیم مثبت را دنبال کنید. به دو قسمت تقسیم میشود، یک سیم به دینام و دیگری به استارت میرود. میتوانید سیم متصل به استارت را تکان دهید تا ببینید آیا شل است یا خیر. اگر فضای زیادی برای تکان خوردن وجود دارد، باید اتصال را محکم کنید.
۲.اتصال زمین موتور و بدنه را بررسی کنید
اتصال زمین به استارت از طریق تماسی است که با گیربکس برقرار میشود. حداقل یک سیم زمین به بدنه خودرو برای گیربکس متصل خواهد بود. اگر این اتصال آسیب ببیند، شل یا زنگ زده شود، یک مدار باز در داخل استارت ایجاد میشود و مانع از روشن شدن موتور میشود. با این حال، این احتمال وجود دارد که اتصال زمین نامناسب هم باعث این مشکل شود. برای اطمینان، بهتر است هر دو را بررسی کنید. همچنین باید اتصال زمین بین باتری و بدنه خودرو را بررسی کنید. میتوانید از یک کابل رابط خارجی بین ترمینال منفی باتری و یک نقطه اتصال زمین مثبت روی موتور استفاده کنید تا از سالم بودن اتصال زمین اطمینان حاصل کنید.
۳. به استارت ضربه بزنید
یکی از روشهای بسیار مرسوم برای رفع سریع استارتر، ضربه زدن به آرامی با چکش است. توصیه میشود این کار را در حین چرخاندن ماشین به طور همزمان انجام دهید تا کارآمد باشد. اگر استارتر بین سیمپیچهای آرمیچر و میدان، نقطه کوری داشته باشد، یک ضربه کوچک میتواند آن را از آن نقطه عبور دهد تا دوباره بتواند کار کند. اگر متوجه مشکلات متناوب شدهاید، احتمالاً این کار باعث میشود موتور دوباره روشن شود. میتوانید از یک چکش یا اهرم برای انجام این کار استفاده کنید. استارتر در کنار موتور قرار دارد و کافی است یک ضربه محکم به آن بزنید. متأسفانه، این روش برای همه خودروها جواب نمیدهد. اگر وسیله نقلیهای با موتور عرضی دارید، استارتر در مکان دشواری قرار خواهد گرفت. اغلب باید بین دیواره آتش و موتور قرار بگیرید تا به آن ضربه بزنید، زیرا ممکن است زیر ورودی یا بالای منیفولد اگزوز باشد. در این حالت، ممکن است لازم باشد به سراغ راه حل دیگری بروید. هنگام انجام این کار بسیار مراقب باشید و مطمئن شوید که ماشین در حالت خلاص است و نزدیک هیچ قطعه متحرکی قرار ندارید.
۴. سیم سلونوئید را بررسی کنید
در مرحله قبل سیم زمین و مثبت استارتر را بررسی کردید که اتصالات مورد نیاز برای چرخاندن موتور است. با این حال، سلونوئید نیز جنبه مهمی از عملکرد است، زیرا باعث میشود استارت با چرخ دنده حلقهای روی گیربکس درگیر شود. اگر متوجه شدید که استارت هنگام استارت زدن آزادانه میچرخد، احتمالاً مشکل از سلونوئید است. در این وضعیت کوچکترین سیم روی استارت را بررسی کنید. ابتدا، باید مطمئن شوید که این اتصال عاری از هرگونه آلودگی است. میتوانید با کمک یک سیم کوچک دیگر، این سیم را با جریان ۱۲ ولتی که از باتری میآید، دور بزنید. توجه داشته باشید که هنگام اتصال سیم رابط، ممکن است صدای کلیک شنیده شود. اکنون، دوباره موتور را روشن کنید تا ببینید که آیا سلونوئید علت روشن نشدن آن است یا خیر.
۵. با جامپر استارت بزنید
در نگاه اول، این راه حل ارزشمند به نظر نمیرسد. از این گذشته، باتری کاملاً شارژ شده باید از قبل انرژی کافی را برای استارت فراهم کند تا کار کند. یک جامپ استارتر یا یک باتری بادوام، پرش میتواند نقاط مرده را در آماتور فعال کند و انرژی کافی برای چرخش تولید کند. فقط زیاد امیدوار نباشید، زیرا اگرچه گاهی اوقات میتواند جواب بدهد، اما معمولاً اینطور نیست.
۶. کابل برقی استارت را بررسی کنید
این ترفند قدیمی سالهاست که توسط مکانیکها استفاده میشود. اگر مدل قدیمیتری دارید یا اگر به راحتی میتوانید به استارت دسترسی داشته باشید، این یک گزینه عالی است. برای بررسی شیر برقی استارت، باید یک پیچگوشتی را همزمان به ترمینال برقی و ترمینال مثبت استارت بزنید. ترمینال استارت دائماً به ترمینال مثبت باتری متصل است و به شما این امکان را میدهد که با این ترفند رله را دور بزنید. چیزی که دریافت میکنید ۱۲ ولت جریان است که مستقیماً به شیر برقی منتقل میشود و به مدار اجازه میدهد بسته شود و ماشین روشن شود.
۷. ماشین را هل دهید
این راه حل فقط برای خودروهای دنده دستی موثر عمل میکند، بنابراین محدودیتهایی وجود دارد. با این حال، اگر خودروی دنده دستی دارید، میتوانید با هل دادن ماشین، موتور را روشن کنید. این گزینه زمانی موثر است که استارت از کار افتاده باشد یا باتری خودرو خالی شده باشد. میتوانید از دوستان یا خانواده خود بخواهید در حالی که روی صندلی راننده نشستهاید، آن را هل دهند. وقتی آنها وسیله نقلیه را با سرعت حدود ده مایل در ساعت حرکت دادند، میتوانید ماشین را در دنده قرار دهید و با رها کردن کلاچ، سعی کنید آن را روشن کنید. وقتی پای خود را از روی پدال برمیدارید، موتور قدرت را به دست میگیرد و میچرخد. ممکن است لازم باشد این روش را چند بار امتحان کنید تا به آن مسلط شوید. با این حال، حتی اگر بتوانید ماشین را حرکت دهید، باز هم باید استارت را تعمیر کنید. روشن کردن خودرو با هل دادن میتواند باعث سایش بیشتر اجزای سیستم انتقال قدرت شود.
هزینه تعویض استارت خراب
برای تعویض یک استارت خراب، ممکن است بین ۲۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار هزینه کنید. استارت جدید احتمالاً ۵۰ تا ۴۰۰ دلار هزینه خواهد داشت، در حالی که هزینه دستمزد میتواند ۱۵۰ تا ۱۱۰۰ دلار باشد. محل قرارگیری استارتر تأثیر زیادی بر میزان هزینه نیروی کار دارد، زیرا دسترسی به برخی از آنها آسان و برخی دیگر پیچیده است. اگر بخواهید استارتر را تعمیر کنید ممکن است کمی در هزینه خود صرفهجویی کنید. همچنین میتوانید با یادگیری نحوه نصب استارتر در خانه، هزینه را کاهش دهید. علاوه بر این، اگر استارتر در نبود شما از کار بیفتد و نتوانید آن را روشن کنید، ممکن است لازم باشد هزینه یدککشی نیز بپردازید. به همین دلیل بهتر است که با اولین نشانه مشکل، استارتر را تعویض کنید تا سرگردان نشوید.
منبع: mechanicbase