اموش شدن خودرو بعد از استارت زدن

10 دلیل خاموش شدن خودرو بعد از استارت زدن

لحظه استارت خودرو حساس‌ترین لحظه است، اگر مشکل کوچکی وجود داشته باشد، می‌تواند باعث روشن شدن خودرو و سپس توقف فوری آن شود. در ادامه رایج‌ترین دلایل خاموش شدن خودرو بعد از استارت آورده شده است.

ماشین روشن می‌شود و بلافاصله خاموش می‌شود

چه چیزی می‌تواند آزاردهنده‌تر از ماشینی باشد که برای چند ثانیه روشن می‌شود و سپس کاملاً خاموش می‌شود؟

دلایل خاموش شدن خودرو بعد از استارت زدن

1. کمبود سوخت

رایج‌ترین دلیلی که ماشین شما روشن می‌شود و سپس خاموش می‌شود کمبود سوخت است. این وضعیت اغلب به این دلیل اتفاق می‌افتد که مقدار کمی سوخت در موتور وجود داردکه برای کمک به روشن شدن موتور کافی است اما فشار سوخت برای زنده نگه داشتن موتور کم است.

2. سیستم هشدار ضد سرقت

دومین علت شایع، وجود مشکل در ایموبلایزر یا سیستم هشدار ضد سرقت است. هنگامی که سیستم ضد سرقت فعال می‌شود، از انتقال نیرو به پمپ بنزین جلوگیری می‌کند. در نتیجه، خودرو معمولاً در عرض چند دقیقه دچار لرزش‌هایی شده و دوباره خاموش می‌شود. اگر سیستم هشدار ضد سرقت فابریک است، یک نماد کلید روی دسته ابزار خودرو نمایش داده می‌شود. اگر اینطور نیست، سعی کنید ماشین خود را قفل و باز کنید و دوباره امتحان کنید.

خاموش شدن خودرو بعد از استارت زدن3. کثیف شدن فیلتر سوخت

فیلتر سوخت یکی از دلایل رایج کاهش فشار سوخت است. معمولاً فیلتر بنزین را باید پس از یک برنامه زمانی مشخص تعویض کنید، این فاصله زمانی به مدل خودروی شما بستگی دارد. اگر برای مدت طولانی آن را تعویض نکرده‌اید، ممکن است فیلتر مسدود شده باشد. تعویض فیلتر سوخت بسیار آسان است و هزینه زیادی ندارد.

4. خراب شدن دریچه کنترل

سوپاپ کنترل هوا، وظیفه تنظیم هوای ورودی را برعهده دارد و ضامن عملکرد مناسب پیشرانه است.‌ ایجاد تغییر در نسبت هوا و سوخت، می‌تواند به افزایش انرژی حاصل‌شده از موتور منجر شود. گاهی شیر کنترل کثیف می‌شود و این کار باعث می‌شود که شیر کنترل نتواند به درستی کار نکند در این وضعیت ممکن است خودرو پس از استارت دوباره خاموش شود.

5. ورود هوای اضافی به موتور

اگر هوای اضافی وارد موتور و فرآیند احتراق شود ممکن است موتور خاموش شود. نشتی در مجرای ورودی خودرو می‌تواند هوای اضافی را وارد موتور کند و در این شرایط میزان سوخت و هوای داخل محفظه احتراق باعث می‌شود که موتور سوخت کم آورده و خاموش شود.

خاموش شدن خودرو بعد از استارت زدن6. معیوب شدن شمع‌های خودرو

موتور احتراقی با مشتعل کردن مخلوط هوا و سوخت کار می‌کند. در واقع شمع‌ها این جرقه را فراهم کرده و پیستون‌ها به سمت بالا و پایین حرکت می‌کنند که منجر به حرکت در میل لنگ و محور چرخ می‌شود. اگر شمع‌ها معیوب باشند، احتراق از کار می‌افتد و خودرو از حرکت باز می‌ایستد.

7. انژکتور سوخت

انژکتور، سوخت را از طریق یک نازل به داخل سیلندر موتور پاشش (تزریق) می‌کند تا فرآیند احتراق داخلی آغاز شود. وظیفه انژکتورهای سوخت تنظیم است، بنابراین مقدار دقیق سوخت مورد نیاز وارد محفظه احتراق می‌شود. اگر انژکتور سوخت از کار بیفتد، می‌تواند باعث شود موتور با سیلندرهای کمتری کار کند و همچنین در صورت باز ماندن، فشار سوخت پایین می‌آید.

8. خراب شدن سوئیچ احتراق

سوئیچ احتراق، یکی از قطعات مهم در سیستم احتراق خودرو است که برای کنترل زمان احتراق در داخل سیلندرها به کار می‌رود. سوئیچ احتراق انرژی را از باتری گرفته و آن را به تمام لوازم جانبی و قطعات الکتریکی خودرو هدایت می‌کند، همچنین با چرخاندن کلید استارت برق را به استارت منتقل می‌کند. اگر سوئیچ خودرو آسیب دیده باشد، ممکن است ماشین را به طور معمول روشن کنید و پس از چند ثانیه ماشین کاملاً متوقف شود.

خاموش شدن خودرو بعد از استارت زدن9. معیوب بودن دریچه EGR

شیر EGR گازهای احتراق را از طریق منیفولد ورودی موتور به گردش در می‌آورد، این دودها دوباره برای احتراق وارد سیلندرهای موتور می‌شوند. اگر دریچه EGR باز بماند، ممکن است هوای زیادی وارد منیفولد ورودی شود. در نتیجه باعث روشن شدن خودرو و خاموش شدن آن پس از چند ثانیه می‌شود.

10. واحد کنترل موتور (ECU)

ECU یک سیستم کامپیوتری است که عملکردهای مختلف موتور از جمله سیستم تزریق سوخت را کنترل می‌کند. از آنجا که تمام خودروها برای حرکت به سوخت نیاز دارند، هرگونه نقص ECU باعث خاموش شدن خودرو پس از استارت می‌شود. ECU اجزای موتور را از طریق یک سری سنسور کنترل می‌کند. با گذشت زمان، سنسورها معیوب می‌شوند و اطلاعات اشتباه را به ECU منتقل می‌کنند. در این صورت باید خودروی خود را به تعمیرگاه خودرو ببرید.

نتیجه
اگر ماشین شما روشن می‌شود و بلافاصله خاموش می‌شود به احتمال زیاد به دلیل مشکل در سیستم سوخت رسانی یا ایموبلایزر است. گاهی برخی از قطعات موجود در سیستم سوخت‌رسانی مثل پمپ بنزین، تنظیم کننده فشار سوخت، فیلتر سوخت و انژکتورهای سوخت دچار مشکل می‌شود. اگر در هنگام استارت زدن خودرو همچنان کلید هشدار روشن باشد به این معنی است که ایموبلایزر فعال شده است و ممکن است کلید ترانسپوندر مشکل داشته باشد. اگر پس از بررسی تمام قطعات و نکات این مقاله همچنان با مشکل مواجه بودید، بهتر است خودرو را نزد یک مکانیک با تجربه ببرید.

منبع: mechanicbase