خودرو داستر دارای یک گیربکس عرضی پنج دنده‌ای است. این گیربکس دارای چهار‌دنده برای حرکـت به سمت جلو و یک دنده جهت حرکت به سمت عقب است. در ساختمان جعبه دنده اتوماتیک AL4 از سیستم مبدل گشتاور همراه با کنترل الکترونیکی بهره برده شده و همه چیز به شکل الکتروهیدرولیک مدیریت می‌شود و ساختمان آن از شش بخش اصلی 1- مبدل گشتاور 2- پمپ روغن 3- مجموعه دنده های سیاره ای، کلاچ ها و ترمز های گیربکس که در واقع مکانیزم واحد هیدرولیک گیربکس به حساب می آیند. 5- دیفرانسیل داخلی 6- پینیون که رابط بین گیربکس و دیفرانسیل بوده و نقش چرخ دنده کاهنده را دارد 6- کامپیوتر هیدرولیکی، مدار های روغن، کامپیوتر و سنسور های مبدل گشتاور جای کلاچ را گرفته است. وظیفۀ آن افزایش تدریجی گشتاور در آغاز حرکت است و از طریق ارتباط هیدرولیک، حرکت موتور را به گیربکس منتقل می‌ کند. 

با برخی از ایرادات گیربکس داستر آشنا شوید

خودرو داستر دارای یک گیربکس عرضی پنج دنده‌ای است. این گیربکس دارای چهار‌دنده برای حرکـت به سمت جلو و یک دنده جهت حرکت به سمت عقب است. در ساختمان جعبه دنده اتوماتیک AL4 از سیستم مبدل گشتاور همراه با کنترل الکترونیکی بهره برده شده و همه چیز به شکل الکتروهیدرولیک مدیریت می‌شود و ساختمان آن از شش بخش اصلی 1- مبدل گشتاور 2- پمپ روغن 3- مجموعه دنده های سیاره ای، کلاچ ها و ترمز های گیربکس که در واقع مکانیزم واحد هیدرولیک گیربکس به حساب می آیند. 5- دیفرانسیل داخلی 6- پینیون که رابط بین گیربکس و دیفرانسیل بوده و نقش چرخ دنده کاهنده را دارد 6- کامپیوتر هیدرولیکی، مدار های روغن، کامپیوتر و سنسور های مبدل گشتاور جای کلاچ را گرفته است. وظیفۀ آن افزایش تدریجی گشتاور در آغاز حرکت است و از طریق ارتباط هیدرولیک، حرکت موتور را به گیربکس منتقل می‌ کند. 

علت کوبش موتور

علت کوبش موتور چیست و چگونه آن را تعمیر کنید؟

موتورهای خودرو می‌توانند صداهای مختلفی ایجاد کنند و برخی از آنها شدیدتر از سایرین هستند. ضربه موتور ماشین که به آن اصطلاحاً ناک (knock) می‌گوییم، صدایی است که قطعاً نمی‌خواهید از موتور ماشین خود بشنوید، زیرا می‌تواند به بسیاری از قسمت‌های داخلی موتور آسیب برساند. خوشبختانه، تعمیر کوبش موتور اغلب بسیار آسان است. در این مقاله از شاهپری و به نقل از mechanicbase در مورد شایع‌ترین دلایل کوبیدن موتور و نحوه رفع مشکل صحبت خواهم کرد. بیایید با یک مرور سریع از علت رایج آن شروع کنیم:

دلایل کوبش موتور

شایع‌ترین علت کوبش موتور استفاده از سوخت اشتباه یا خراب شدن سنسور ضربه است. زمان‌بندی نادرست احتراق، مخلوط سوخت بدون چربی، یا استفاده از شمع‌های بی‌کیفیت نیز می‌تواند باعث کوبش موتور شود.

اینها رایج‌ترین دلایلی هستند که باعث ضربه موتور می‌شود. در اینجا لیست دقیق‌تری از شایع‌ترین علل کوبش موتور خودرو آورده شده است:

دلایل کوبش موتور6 دلیل برای اینکه موتور خودرو ضربه می‌زند و چگونه آن را تعمیر کنید؟

1. پایین بودن رتبه اکتان

رایج‌ترین دلیلی که موتور خودرو در هنگام شتاب ضربه می‌زند این است که از سوخت نامناسب استفاده می‌کنید یا سوختی با درجه اکتان پایین دارید. یا آخرین باری که در پمپ بنزین بودید باک بنزین خودرو را با بنزین اشتباه پر کرده‌اید.
اگر سوختی با عدد اکتان پایین در مخزن سوخت خودرو دارید، ممکن است احتراق زودرس رخ دهد. این کار باعث ضربه زدن موتور می‌شود.
اگر این مشکل پس از پر کردن مجدد سوخت رخ داد و اگر باک بنزین را به طور کامل پر کردید، می‌توانید به جای جایگزین کردن تمام سوخت در باک، از یک تقویت کننده اکتان برای افزایش اکتان سوخت استفاده کنید.

2. معیوب بودن سنسور ضربه

علت متداول بعدی کوبش موتور معیوب بودن سنسور ضربه است. سنسور ضربه دقیقاً برای این منظور ساخته شده است – برای جلوگیری از ضربه زدن موتور خودرو.
وظیفه کنترل موتور این است که زمان جرقه زدن برای شروع احتراق را تنظیم کند. اگر باک خودرو را با سوختی با درجه اکتان پایین پر کنید، موتور برای کارکردن (بدون ضربه موتور) به زمان جرقه زنی کندتر نیاز دارد.
بنابراین، وظیفه سنسورهای ضربه نظارت بر هر ضربه‌ای است و در صورت وقوع، به موتور می‌گویند که جرقه زنی را بیشتر کند تا از آسیب دیدن موتور جلوگیری کند. اگر این سنسور ضربه خراب شده باشد، می‌تواند سیگنال‌های نادرستی را به واحد کنترل موتور ارسال کند که باعث کوبش موتور می‌شود.

3. زمان اشتعال اشتباه

مخلوط‌های سوخت و هوا بعد از ورود به اتاقک احتراق و فضای سیلندر و در زمان تراکم توسط جرقه شمع مشتعل می‌شود. این کار بر عهده سیستم اشتعال است که شامل باطری دلکو کویل امپلی فایر وایرها و خود شمع‌ها می‌باشد. زمان اشتعال بیش از حد پیشرفته باعث می‌شود که موتور شروع به ضربه زدن یا کوبش کند. به همین دلیل، معیوب بودن زمان‌بندی احتراق می‌تواند، باعث کوبش موتور شود.
این فقط در صورتی اعمال می‌شود که خودروی قدیمی‌تری داشته باشید که زمان جرقه‌زنی قابل تنظیم روی توزیع‌کننده یا سنسور موقعیت بادامک یا میل لنگ داشته باشد.
متأسفانه خودروهای جدیدتر زمان جرقه زنی را کاملاً الکترونیکی کنترل می‌کنند، بنابراین امکان تنظیم دستی زمان‌بندی را نخواهید داشت.
با این حال، اگر خودروی قدیمی‌تری با زمان جرقه‌زنی قابل تنظیم دارید، برای بررسی زمان‌بندی به چراغ زمان‌بندی احتراق نیاز دارید. سعی کنید زمان‌بندی را کمی به تعویق بیندازید تا ببینید آیا به انفجار موتور کمک می‌کند یا خیر. توصیه می‌شود برای زمان‌بندی صحیح احتراق، دستورالعمل تعمیر را دنبال کنید.

علت کوبش موتور4. مخلوط هوا/سوخت بدون چربی

شاید شما این موضوع را ندانید، اما سوختی که وارد موتور می‌شود، محفظه احتراق را نیز خنک می‌کند. اگر مخلوط هوا/سوخت خیلی کم باشد، به خوبی خنک نمی‌شود و باعث ایجاد گرمای غیر ضروری زیادی در محفظه احتراق می‌شود.
این گرما می‌تواند باعث سوخته شدن مخلوط هوا و سوخت قبل از فرستادن جرقه توسط شمع شود که باعث می‌شود موتور شروع به ضربه زدن کند. این نوع مقاصد برای قطعات داخلی موتور خطرناک هستند و می‌توانند پیستون‌های خودرو را به سرعت ذوب کنند.

5. شمع‌های نادرست

خیلی رایج نیست که شمع‌های اشتباه باعث کوبش یا کوبیدن موتور شوند، اما ممکن است این اتفاق بیفتد.
شمع‌ها جرقه احتراق را برای احتراق مخلوط سوخت و هوا فراهم می‌کنند. با این حال شمع‌های مختلفی وجود دارد و اگر نوع اشتباهی را خریداری کنید، ممکن است موتور خودرو دچار کوبش شود.
در حالت اول، جرقه خیلی ضعیف است، در حالی که در حالت دوم، ممکن است شمع اصلاً جرقه تولید نکند. دفترچه راهنمای تعمیرات خودرو را بررسی کنید تا شمع‌های مناسبی را برای مدل خودروی خود پیدا کنید و مطمئن شوید که مدل مناسب نصب شده است.

6. صدای کوبیدن دیگر

همچنین این احتمال وجود دارد که صدای تق تق یا کوبش از موتور خودرو نباشد، این صدا می‌تواند نوعی صدای دیگر باشد.
اگر صدای تق تق را فقط هنگام شتاب گیری می‌شنوید، به احتمال زیاد صدای تق تق یا صدای پینگ موتور است، اما اگر دائماً صدا را می‌شنوید، ممکن است علت آن چیز دیگری باشد.
برخی دیگر از مواردی که می‌توانند صداهای تق تق ایجاد کنند عبارتند از: کشنده/قرقره‌های تسمه تایم، معیوب بودن بلبرینگ‌های میله‌ای، خراب شدن بالابرهای هیدرولیک یا انژکتورهای سوخت پر سر و صدا.

تعمیر کوبش موتورکوبش موتور چیست؟

ضربه زدن یا پینگ موتور زمانی اتفاق می‌افتد که مخلوط هوا و سوخت قبل از اینکه شمع جرقه بزند به دلیل حرارت زیاد خودشان مشتعل می‌شوند. این می‌تواند ناشی از زمان بندی اشتباه احتراق، اکتان پایین یا کم بودن مخلوط هوا و سوخت باشد.
هنگامی که موتور در مسیر بالا قرار دارد، مخلوط هوا و سوخت تا نیمه بالا خودسوخته می‌شود و همانطور که می‌توانید تصور کنید، این باعث ایجاد فشار باورنکردنی می‌شود زیرا پیستون نیمی از راه را برای رسیدن به بالا دارد. این همچنین می‌تواند گرمای باورنکردنی ایجاد کند که باعث ذوب شدن سوراخ‌های پیستون یا سرسیلندر شود.
به همین دلیل بهتر است که ضربه موتور خودرو را به موقع برطرف کنید و با این وضعیت رانندگی نکنید.

نحوه رفع کوبش موتور

اکنون که علت کوبش موتور را دانستید، احتمالاً می‌خواهید بدانید که چگونه می‌توانید آن را تعمیر کنید.

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید زمانی است که ضربه ظاهر می‌شود. اگر بعد از سوخت گیری خودرو این اتفاق افتاد، احتمالاً سوخت نامناسب مصرف می‌کنید. برای رفع این مشکل، یا باید سوخت را تعویض کنید یا از یک تقویت کننده اکتان استفاده کنید.

همچنین می‌توانید کدهای مشکل مربوط به سنسور ضربه را با یک اسکنر تشخیصی بررسی کنید. اگر کدهای مشکلی مرتبط با آن پیدا کردید، قطعا زمان تعمیر سیم کشی یا تعویض سنسور ضربه فرا رسیده است.

همچنین بهتر است شمع‌ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از شمع جرقه‌زن درست برای موتور خودروی خود استفاده می‌کنید. از دفترچه راهنمای تعمیرات خود برای پیدا کردن شمع مناسب استفاده کنید.

اگر ماشین قدیمی‌تری دارید یا اگر موتور ماشین دارای زمان جرقه‌زنی قابل تنظیم است، حتماً آن را بررسی و تنظیم کنید. دفترچه راهنمای تعمیر خودرو را بررسی کنید تا متوجه شوید آیا زمان‌بندی قابل تنظیمی دارد یا خیر.

اگر با تنظیم زمان آشنا نیستید، اجازه دهید تعمیرگاه این کار را انجام دهد، زیرا به ابزارهای خاصی برای این روش نیاز دارید.

فرم استعلام قطعات

برای استعلام موجودی، قیمت و شرایط قطعاتی که نیاز دارید، فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان کلینیک تخصصی شاه‌پری با شما تماس بگیرند.

تعمیرگاه رنو شاه‌پری

شاه‌پری

کلینیک تخصصی رنو

Call Now Button