آیا تا به حال در موقعیتی قرار گرفتهاید که ماشین شما هنگام رانندگی قدرت خود را از دست بدهد، مطمئناً این اتفاق تجربهای است که نمیخواهید آن را تکرار کنید. اجزای مختلف خودرو در کنار هم کار میکنند تا خودرو را به جلو برانند، اما مکانیزم اصلی برای شتاب دادن خودرو، دریچه گاز است و وظیفه اصلی دریچه گاز، کنترل حجم هوای در حال مکش به پیشرانه در هر لحظه است. با این حال، اگر در حال رانندگی هستید و خودروی شما با شتاب گرفتن قدرت خود را از دست میدهد، تنها دو گزینه وجود دارد یا بنزین خودرو کافی نیست یا ماشین شما قدرت کافی ندارد. خودروی شما ممکن است در هنگام شتاب گیری به دلایل مختلفی قدرت خود را از دست بدهد. به گزارش شاهپری و به نقل از studentlesson در این مقاله، دلایل کاهش قدرت خودرو را مورد بحث قرار خواهیم داد.
دلایل کاهش قدرت خودرو
سنسور معیوب، مسدود شدن فیلتر سوخت و شکسته شدن تسمه تایم سه دلیل متداول کاهش قدرت موتور خودرو در حین حرکت هستند. به طور کلی، شما نباید این را نادیده بگیرید.
مسدود شدن فیلتر سوخت
فیلتر سوخت بین انژکتور سوخت و پمپ بنزین قرار دارد و وظیفه آن این است که سوخت را قبل از ورود به موتور، فیلتر کند. بنابراین، سوختی که پمپ بنزین به موتور منتقل میکند، کاملا خالص است. اگر فیلتر بنزین مسدود شود و سوخت مناسبی وارد محفظه موتور نشود، موتور نمیتواند در بهترین حالت خود کار کند. در نتیجه هنگام شتاب گیری، کمبود نیرو و گهگاه تکانهای کوتاهی را تجربه خواهید کرد. برای رفع این مشکل فیلتر بنزین را چک کنید، این فیلتر در محفظه موتور خودرو یا نزدیک باک بنزین در صندوق عقب قرار دارد. در صورت داشتن مهارتهای لازم فیلتر بنزین را تعویض کنید یا در صورت گرفتگی از تعمیرگاه خود بخواهید آن را تعویض کند.
مناسب نبودن تراکم سوخت و هوا
برای اینکه موتور خودرو به صورت کارآمد عمل کند و قدرت مناسبی برای خودرو تولید کند، باید تراکم سوخت و هوا در سیلندر در خلال فرایند احتراق مناسب باشد. اگر میزان تراکم ترکیب سوخت و هوا کم باشد، قدرت موتور کاهش مییابد. فشرده سازی محدود باعث محدود شدن قدرت موتور میشود، در نتیجه موتور به درستی کار نمیکند.
خراب بودن فیلتر هوا
در محفظه احتراق داخلی موتور، بنزین و هوا با هم سوزانده میشود تا نیروی لازم برای حرکت ماشین تولید شود. قبل از ورود هوا به داخل محفظه باید از یک فیلتر هوا استفاده شود که آفات، زبالهها و سایر آلاینده ها را فیلتر کند.
اگر این آلایندهها وارد موتور شوند، میتوانند قدرت شتاب را کاهش دهند و فیلترها را مسدود کنند. وقتی این اتفاق میافتد، هوای کمتری وارد محفظه احتراق داخلی میشود. از آنجایی که موتور قادر به تولید نیروی کافی برای روشن نگه داشتن خودرو نیست، تأثیر قابل توجهی بر عملکرد خودرو خواهد داشت. در این شرایط کافی است فیلتر هوای خودرو را تعویض کنید.
خراب بودن شمعها
موتور احتراق داخلی یک خودرو بدون شمع کار نمیکند. شمعها یک سیگنال الکتریکی از سیم پیچ احتراق دریافت میکنند. آنها سیگنالهایی را به محفظه احتراق میرسانند که در آن جرقه الکتریکی میتواند مخلوطی از سوخت و هوا را مشتعل کند. در صورت خراب بودن شمعها عملکرد موتور بدتر میشود و در نهایت از کار میافتد و در صورت شکستن یا فرسودگی شمعها باعث ایجاد مشکلات شتاب میشود.
خرابی انژکتورهای سوخت
خرابی انژکتور سوخت، دلیل دیگری برای کاهش شتاب خودرو است. سیستم مدیریت خودرو باید دارای انژکتور سوخت باشد. آنها در سیستم سوخت خودرو قرار دارند و کار اصلی آنها انتقال سوخت به داخل موتور است. انژکتور سوخت و همچنین فواصل و الگوهای دقیقی که در آن بنزین به داخل موتور انتقال داده میشود، همگی توسط کامپیوتر موتور کنترل میشوند. انژکتورها با پیروی از الگوهای خاص و در زمانهای معینی سوخت را وارد موتور میکنند و موتور را قادر میسازند تا در موقعیتهای مختلف رانندگی به درستی کار کنند.
امروزه اکثر وسایل نقلیه در جادهها از انژکتور سوخت استفاده میکنند. از آنجایی که انژکتور سوخت جزء مهمی از سیستم سوخت است، ممکن است مشکلات مختلفی در عملکرد موتور وجود داشته باشد. اگر انژکتور سوخت خراب شود یا رفتار نامناسبی داشته باشد، موتور قادر به تولید نیروی کافی برای رانندگی خودرو نخواهد بود.
ضعیف یا خراب بودن پمپ بنزین
سوخت از باک بنزین گرفته شده و توسط پمپ بنزین به موتور میرسد. علاوه بر این، پمپ بنزین باعث میشود که سوخت با فشار مناسب به موتور انتقال داده شود تا موتور بتواند به درستی کار کند. اگر این پمپ خراب شود، در شتاب خودرو مشکلاتی به وجود آمده و عملکرد موتور به خطر میافتد.
خرابی و نقص در سنسور مف
وظیفه اصلی سنسور مف (MAF) اندازهگیری میزان هوای وارد شده به موتور و گزارش آن به ماژول کنترل انتقال نیرو است. سپس بار وارد شده به موتور توسط این ماژول با استفاده از این اطلاعات محاسبه میشود. در صورت خرابی سنسور، عملکرد موتور کاهش مییابد.
نقص سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن گازهای خروجی اگزوز توسط موتور خودرو را شمارش میکند، این دادهها توسط ماژول کنترل الکترونیکی برای تعیین نسبت واقعی هوا به سوخت موتور استفاده میشود. جریان اگزوز حاوی سنسور اکسیژن است، این سنسور امکان عملکرد صحیح سیستمهای تزریق سوخت و زمان بندی موتور را فراهم میکند، همچنین به کاهش آلودگی نیز کمک میکند. با این حال، در صورت خرابی، ماژول کنترل الکترونیکی (ECM) اطلاعات دقیقی در مورد نسبت هوا به سوخت دریافت نمیکند. این باعث بروز مشکلاتی در موتور میشود که بر سرعت شتابگیری خودرو تأثیر میگذارد.
نقص سنسور موقعیت میل بادامک
ماژول کنترل الکترونیکی (ECM) اطلاعات مربوط به سرعت میل بادامک را از سنسور موقعیت میل بادامک در خودرو دریافت میکند. اکثر خودروهای امروزی در جادهها دارای رایانهای به نام این ماژول هستند. ECM از اطلاعات مربوط به سرعت میل بادامک پس از دریافت آن برای کنترل پاشش سوخت و زمان جرقهزنی استفاده میکند. با این حال، تصور کنید که سنسور موقعیت میل بادامک دچار مشکل شده و قادر به ارائه این دادهها به ECM نیست. عملکرد موتور در این شرایط کاهش مییابد و احتمالاً نمیتواند به درستی کار کند.
دلایل دیگری که باعث میشود خودرو هنگام رانندگی قدرت خود را از دست بدهد:
توربوشارژرهای معیوب
اگر وسیله نقلیه شما دارای توربوشارژر باشد، احتمالاً آسیب دیده است. بدون توربوشارژر، موتور فاقد مقدار قابل توجهی اسب بخار خواهد بود و باعث میشود خودرو شبیه یک تراکتور باشد. یک موقعیت بسیار محتملتر این است که توربوشارژر فشار توربو را افزایش ندهد زیرا لوله توربو شل شده است. در نتیجه عملکرد موتور به طور قابل توجهی آسیب خواهد دید و حتی ممکن است توربوشارژر از کار بیفتد.
خرابی دریچه EGR
خرابی دریچه EGR باعث افزایش انتشار گازهای گلخانهای میشود. هنگامی که سوپاپ باز میماند، دما کاهش مییابد که از سوختن تمام سوخت جلوگیری میکند. در نتیجه، مقدار گازهای هیدروکربنی نسوخته خارج شده از لوله اگزوز افزایش مییابد.